ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

TATTOOS


HELLO PEOPLE!

Tu sam nakon dužeg vremena ali se nadam da ću u buduće biti aktivnija.
Danas sam odlučila da vam pišem neke činjenice i moje mišljenje o tetovažama i tetoviranju.Mnogo sam čitala i istraživala na ovu temu pa sam htjela to da podijelim sa vama.
Tetovaža nastaje ubrizgavanjem boje u kožu, radi se iglom.

Dakle što se tiče boli dokazano je da žene mnogo bolje podnose bol od muškaraca.
Ako se tetoviramo na dijelu tijela koji ima više “mesa” da znatno manje boli nego na nekim dijelovima tijela gdje je naša koža tanja.
-Ako je osoba koja vas tetovira profesionalna u svom poslu vjerovatno će bili veoma malo nelagodnosti pri radu.
-Osobe koje boluju od neke bolesti ili koriste tablete trebaju porazgovarati sa svojim ljekarom ako odluce da se tetoviraju.
Higijena je u slučaju tetoviranja veoma bitna.
Malo sam istraživala i o uklanjanu tetovaža.
Uklanjanje laserima- prilikom uklanjanja tetovaže leserom nema krvarenja i nema neželjenih efekata.
Nastajanje tetovaže kao i uklanjanje jednako boli.Iskreno mnogo bih voljela da uradim tetovažu na nekom dijelu svoga tijela, to mi je velika želja.
Međutim, imam veliku fobiju od igle. Nenormalno se plašim, kada mi doktor samo približi iglu bukvalno ali bukvalno padam u nesvijest. Ali mislim da bih mogla skupiti snage i ispuniti sebi tu želju. Mnogo mi se sviđaju male tetovaže i radila bih ih na na ruci, ramenu ili nozi.
Pišite mi da li bi vi voljeli tetovažu ili ne.


Ovo je bila malo drugačija tema od onih koje inače pišem ali nadam se da će vam bar biti zanimljivo.

Uživajte mi.

AYLLA.

3 komentara:

 1. Svakako planiram napraviti tetovažu, i to uskoro. Tu tetovažu želim još od kad sam bila mala i nikome (osim jednoj osobi) nisam rekla da ju planiram napraviti. Samo ću jednog dana doći doma i pokazati roditeljima tetovažu. Njihove ću reakcije i snimiti, baš me zanima kako će to ispasti :D Baš zanimljiv post, volim čitati tekstove na ovu temu! Nadam se da ćeš podijeliti s nama tetovažu kad skupiš hrabrosti i istetoviraš se. Želim ti divan i produktivan dan!

  Novi post: Happy But Mess

  OdgovoriIzbriši
 2. Obozavam tetovaze i takodje bih volela da uradim, ali sve nekako odlazem... :D Dok ne dodje pred svrsen cin necu uraditi sigunro :D Odlican post <3

  Novi post
  https://sassyprimadonna.blogspot.rs/

  OdgovoriIzbriši

WELCOME TO MY BLOG!

TATTOOS

HELLO PEOPLE! Tu sam nakon dužeg vremena ali se nadam da ću u buduće biti aktivnija. Danas sam odlučila da vam pišem neke činjenice ...